Zucchini fries




cukinia
(kroimy na paski)
3 jajka
(wymieszać z solą, pieprzem i ziołami)
mąka migdałowa
parmezan
Każdy pasek zanurzamy w jajku, a potem w mące migdałowej i na koniec w parmezanie.
Wykładamy frytki na papier i jeszcze posypujemy każda frytkę startym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, 170 stopni, termoobieg.



цукіні порізати на смужки
3 яйця вимішати з сіллю перцем і приправами
 мигдальне борошно
 пармезан
Кожну смужку занурюємо в яйці, потім в мигдальному борошні і  пармезан.
 Викладаємо наші смужки на папір і посипаємо кожну смужку тертим сиром.
Ставимо в нагріту духовку, печемо 20 хвилин, термообіг.


Komentarze

Popularne posty