Chrupiące chlebki bez mąki...Хрумкі хлібці без борошна


15 sztuk:
100 gr mąki migdałowej
łyżeczka soli
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka kminku
łyżeczkę kurkumy
2 łyżki sezamu
łyżeczka ostropestu
3 łyżki mąki kokosowej
Wszystko dokłdnie wymieszać, dodać 2 jajka i 50 gr masła
 (ale roztopić).
Zagnieść ciasto.
Wstawić na 15 min do zamrażarki.
Rozwałkować ciasto, jeśli będzie ciężko się wałkowało, to możemy po prostu palcami przyciskać zamiast wałka, można trochę zmoczyć ręcę. Wycinać prostokąty i przy pomocy noża wykładać na papier do pieczenia, można posypać ziarnami lnu..
Wstawiamy na 15 minut do piekarnika, 170 stopni, termoobieg.




15 штук:
100 грам мигдального борошна ложечка солі
ложка кмину
ложка порошку
ложечка куркуми
дві ложки сезаму
 три ложки кокосового борошна
Це вимішати додати два яйця,  50 грам масла, але  розтопити.
Замісити тісто.
Ставити на 15 хвилин в  морозилку, потім розкачати тісто, якщо буде важко, то просто притискати пальцями або трошки змочити руки, вирізати прямокутники і за допомогою ножа викладати на папір, можна посипати зернами льону.
 Ставити на 15 хвилин в духовку 180° , термообіг.


Komentarze

Popularne posty