Zapiekanka naleśnikowa...Запіканка з млинців



12 naleśników:
3 jajka
100 ml mleka
100 ml wody
trochę soli
Miksujemy i dodajemy powoli mąkę pełnoziarnistą-10 łyżek 
(typ 1850 )
Smażymy na oleju kokosowym.

Nadzienie:
300 gr twarogu wymieszać z żołtkiem i łyżką ksylitolu.

Twaróg wykładamy na naleśnik, zawijamy w rulonik i każdy rulonik kroimy na 3 części aby powstały mini naleśniczki.
Naleśniczki wkładamy do naczynia zarooodpornego i zalewamy musem śmietanowo-porzeczkowym.
Sos śmietanowo-poczeszkowy:
około 5 łyżek czarnej porzeczki miksujemy i wlewamy do 300 ml śmietany 30%

Naczynie z nalesnikami przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika na 20 minut, 180 stopni, termoobieg.
Po 20 minutach zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 10 minut.
Podajemy z kwaśna śmietaną




12 млинців:
3 яйця 
100 мл молока 
100 мл води
трохи солі 
Міксуємо і додаємо цільнозернове борошно - 10 ложок ( тип 1850)
Смажити на кокосовій олії.
Фарш:
300 гр творогу вимішати з жовтком і ложкою березового цукру

На млинець накладаємо фарш і закручуємо.
Кожен млинець ріжемо на 3 частини.
Складаємо у посудину (бритванку) і заливаємо вершково-смородиновим соусом.
Соус:
Зблендувати 5 ложок смородини і вимішати з 300 мл сметани 30%
Млинці прикрити фольгою і ставити в духовку на 20 хв, 180 градусів, термообіг.
Після 20 хв знімаємо фольгу і печемо ще 10 хв.
Подавати зі сметаною.

Komentarze

Popularne posty