Mocno czekoladowy tort...Міцно шоколадний торт


Ciasto:
(mała tortownica)
5 jajek
12 łyżek cukru
15 łyżek oleju
11 łyżek mąki
4 łyżki kakao
15 gr proszku


Wszystkie składniki wymieszać i upiec w tortownicy,
przy temperaturze 160-170 stopni, termoobieg.
Czas pieczenia: 50-60 minut
Tort przecinamy na 4 części.

Krem:

200 gr mascarpone
400 ml śmietany 30%
5 ciasteczek z kawałkami czekolady
śmiatny ubić, dodać mascarpone i pokruszyć ciasteczka.

Polewa czekoladowa:
100 gr gorzkiej czekolady rozpuścić i dodać 50 ml śmietany 30%

Dekoracja:
oreo
krówki
czekolada
wafelki
 Posypać pokruszonymi wafelkami.





Тісто:


5 яєць
12 ложок цукру
15 ложок олії
12 ложок борошна
4 ложок какао
15 гр порошку

Всі складники вимішати в спекти в тортівниці при температурі 160-170 градусів, термообіг.
Печемо 50-60 хвилин.
Готове тісто поділити на 4 частини, помастити кремом. 

Крем:

200 гр маскарпоне
400 мл сметани 30%
5 тістечок з кусками шоколади
Сметану взбити з маскарпоне і додати подріблені тістечка

Шоколадна помадка:

розтопити шоколадку і додати 50 мл сметани 

 Декoрація
орео
вафлі
ірис
шоколадка
Посипати подрібленими вафлями

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty