Mocno czekoladowy tort...Міцно шоколадний торт
Ciasto:
(mała tortownica)
5 jajek
12 łyżek cukru
15 łyżek oleju
11 łyżek mąki
4 łyżki kakao
15 gr proszku
Wszystkie składniki wymieszać i upiec w tortownicy,
przy temperaturze 160-170 stopni, termoobieg.
Czas pieczenia: 50-60 minut
Tort przecinamy na 4 części.
Krem:
200 gr mascarpone
400 ml śmietany 30%
5 ciasteczek z kawałkami czekolady
śmiatny ubić, dodać mascarpone i pokruszyć ciasteczka.
Polewa czekoladowa:
100 gr gorzkiej czekolady rozpuścić i dodać 50 ml śmietany 30%
Dekoracja:
oreo
krówki
czekolada
wafelki
Тісто:
5 яєць
12 ложок цукру
15 ложок олії
12 ложок борошна
4 ложок какао
15 гр порошку
Всі складники вимішати в спекти в тортівниці при температурі 160-170 градусів, термообіг.
Печемо 50-60 хвилин.
Готове тісто поділити на 4 частини, помастити кремом.
Крем:
200 гр маскарпоне
400 мл сметани 30%
5 тістечок з кусками шоколади
Сметану взбити з маскарпоне і додати подріблені тістечка
Шоколадна помадка:
розтопити шоколадку і додати 50 мл сметани
Декoрація
орео
вафлі
ірис
шоколадка
Посипати подрібленими вафлями
Dziękuję
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:-)
UsuńJaka piękna bomba kaloryczna! :) Uwielbiam takie obfite i pełne dobroci ciasta. To wygląda bardzo ładnie.
OdpowiedzUsuńDziękuję, jest na prawdę smaczną bombą kaloryczną
UsuńWygląda apetycznie
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń