Pełnoziarniste rogaliki... Цільнозернові рогалики
opakowanie suchych drożdży (7 g)
250 ml ciepłej wody
100 ml oleju
żółtko
łyżeczka soli
2 łyżki nasion słonecznika
łyżka ostoprestu plamistego
około 500 gr mąki pełnoziarnistej pszennej typ 1850
(ciasto musi być bardzo miękkie)
Drożdże wsypać do miski, dodać ciepłą wodę, olej, sól, słonecznik, ostoprest i mąkę.
Zagnieść ciasto i odstawić na 1 godz. do wyrośnięcia.
Po godzinię rozwałkować ciasto, wycinać trójkąty i zawijać rogalik, odstawić na 10 min, potem posmarować białkiem, posypać nasionami chia i nasionami babki płesznik i do piekarnika na 20 min, 170 stopni, termoobieg.
пачка сухих дріжджів (7 г)
250 мл теплої води
100 мл олії
ложечка солі
2 ложки насіння соняшника
ложка розторопші плямистої
жовток
500 гр борошна темного цільнозернового тип 1850
Дріжджі висипати до миски і додати теплу воду, сіль, олію, насіння соняшника, розторопшу плямисту, борошно і замісити тісто.
Відставити тісто на годину щоб підросло.
По годині розтачати тісто,вирізати трикутники і закручувати рогалики, відставити на 10 хвилин, а потім помастити жовтком, посипати чіа і ставити пекти на 20 хвилин, 170 градусів, термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz