Zucchini fries
cukinia
(kroimy na paski)
3 jajka
(wymieszać z solą, pieprzem i ziołami)
mąka migdałowa
parmezan
Każdy pasek zanurzamy w jajku, a potem w mące migdałowej i na koniec w parmezanie.
Wykładamy frytki na papier i jeszcze posypujemy każda frytkę startym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut, 170 stopni, termoobieg.
цукіні порізати на смужки
3 яйця вимішати з сіллю перцем і приправами
мигдальне борошно
пармезан
Кожну смужку занурюємо в яйці, потім в мигдальному борошні і пармезан.
Викладаємо наші смужки на папір і посипаємо кожну смужку тертим сиром.
Ставимо в нагріту духовку, печемо 20 хвилин, термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz