Batony low carb



Przepis na mała keksówkę:
Na dno keksówki wysypujemy 50 gr orzechów ziemnych solonych i zalewamy czekoladą ( rozpuścić 50 gr czekolady 90% i dodać 100 ml śmietany 36%)
Następnie wykładamy masło orzechowe 100% ( 6 łyżek masła wymieszać z 50 ml śmietany).
Na masło orzechowe wysypujemy 50 gr podsmażonych orzechów laskowych i zalewamy wszystko czekoladą ( 50 gr czekolady 90% rozpuścic z 100 ml śmietany 36%)
Wstawiamy na noc do lodówki i na drugi dzień krimy, formując batony.
Wychodzi 6 batonów.



Рецепт на малу форму на кекс:

На дно форми висипати 50 грам арахісу соленого і залити шоколадoм (розтопити 50 грам шоколаду 90%  і додати 100 мл сметани  36%. )
Потім виложити горіхове масло ( 6 ложек масла вимішати з 50 ml сметани), на масло висипати 50 грам смажених лісових горіхів і залити все шоколадом ( 50 грам шоколаду 90% розтопити з 100ml сметани 36%) 
Поставити на ніч в холодильник і на другий день різати,  формувати батони. 
 Виходить 6 батонів

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty