Chleb gryczany... Гречаний хліб
200 gr maki gryczanej
30 gr maki lnianej
łyżeczka soli
łyżeczka proszku do pieczenia
50 ml oleju
150 ml wody
Wymieszać wszytsko, zagnieść ciasto, ponacinać , posmarować jajkiem, posypać ziarnami i wstawić do piekarnika na 20 minut, 170-180 stopni, termoobieg.
200 грам гречаного борошна
30 грам лляного борошна
ложечка солі
ложечка порошку до печива
50 ml олії
150 ml води
Все змішати, замісити тісто, понадрізати, помастити яйцем, посипати зернами і вставити в духовку на 20 хвилин, 170-180 градусів, термообіг.
30 грам лляного борошна
ложечка солі
ложечка порошку до печива
50 ml олії
150 ml води
Все змішати, замісити тісто, понадрізати, помастити яйцем, посипати зернами і вставити в духовку на 20 хвилин, 170-180 градусів, термообіг.
Serio tylko 20 minut?? Jaką mąką moge zastąpić mąkę lnianą?? Czy mogą to być zmielone ziarna lnu? Jeśli tak to ile tych ziaren??
OdpowiedzUsuńMoże i można zamienic, ale nie daje gwarancji czy wyjdzie, to jest mój autorski przepis i u mnie wyszło z takich składników, tak ja piekłam tylko 20 minut
Usuń