Orzechowy keks... Горіховий кекс
3 białka ubić na sztywną pianę,
dodać 3 łyżki erytrolu (można więcej), 3 żółtka,
150 gr rozdrobionych orzechow włoskich,
100 gr całych orzechów włoskich,
3 łyżki płatków migdałowych,
3 łyżki mąki migdałowej,
łyżeczkę proszku i na sam koniec 5 pokrojonych suszonych śliwek bez cukru( śliwki zalałam wrzątkiem przed krojeniem) i zmiksować.
Wylać ciasto do małej keksówki i wstawic do piekarnika na około 30 min (sprawdzić patyczkiem), 170 stopni, termoobieg.
3 білки взбити, додати 3 жовтки, 3 ложки еритролу,
150 гр подрібнених грецьких горіхів,
100 гр цілих грецьких горіхів,
3 ложки мигдальних пластівців,
3 ложки мигдального борошна,
ложечка порошку і на сам кінець 5 штук порізаного чорносливу(запарити чорнослив перед різанням).
150 гр подрібнених грецьких горіхів,
100 гр цілих грецьких горіхів,
3 ложки мигдальних пластівців,
3 ложки мигдального борошна,
ложечка порошку і на сам кінець 5 штук порізаного чорносливу(запарити чорнослив перед різанням).
Виливаємо масу в малу форму на кекс і ставимо в духовку на 30 хв, 170 градусів, термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz