Babeczki/koszyczki z makiem...Кошички з маком
100 gr mąki migdałowej
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka proszku
30 gr erytrytolu ( musimy smakować, gdyż zależy czy lubimy bardzo słodkie ciasteczka czy mniej słodkie)
Wszystkie suche składniki wymieszać, a potem połączyc z mokrymi.
Mokre składniki:
50 g masła (roztopionego)
jajko
Ciasto będzie bardzo mięciutkie.
Wyklejamy ciastem natłuszczone foremki do babeczek.
Wstawiamy na 3 minuty do piekarnika.
Po 3 minutach nakładamy masę makową w koszyczki.
Pieczemy w 180 stopniach około 12 minut, termoobieg.
Masa makowa:
4-5 łyżek maku mielonego
jajko
2 łyżeczki erytrolu
Wymieszać.
Po upieczeniu możemy udekorować roztopiona czekoladą 85%
100 грам мигдального борошна
2 ложки кокосового борошна
ложечка порошку
30 грам еритролу
Вимішати всі сухі інгредієнти і поєднати з мокрими
Мокрі інгредієнти:
50 грам масла( розтопити)
яйце
Тісто виходить дуже м'яке.
Викладаємо кошики тістом, ставимо в духовку на 3 хвилини, а після 3 хвилин наповнюємо маковою масою.
Ставимо в духовку на 12 хвилин, 180 градусів.
Макова маса:
4-5 ложок меленого маку
яйце
2 ложечки еритролу
Вимішати.
Ставимо в духовку на 12 хвилин, 180 градусів.
Макова маса:
4-5 ложок меленого маку
яйце
2 ложечки еритролу
Вимішати.
Komentarze
Prześlij komentarz