Ciasto bananowe ... Банановий пиріг
4 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
10 pełnych łyżek mąki owsianej
10 łyżek oleju słonecznikowego
Zmiksować wszystko razem
Dodać jedno pokrojone jabłko znów zmiksować
Wylać masę do formy keksówki ( 20 cm), udekorować paskami z banana i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min, 170 stopni, po 30 minutach zmniejszamy do 130-150 i jeszcze około 20 min, termoobieg, sprawdzać patyczkiem.
P.S Jeśli forma będzie większa i szersza, to pieczenie krótsze
P.S Jeśli forma będzie większa i szersza, to pieczenie krótsze
2 банана
4 яйця
чайна ложка розпушувача
10 повних ложок вівсяного борошна
10 столових ложок соняшникової олії
Все перемішайте разом
Знову додайте порізане яблуко і перемішайте
Вилийте масу в форму для запікання (20 см), прикрасьте банановими смужками. Вставити до розігрітої духовки на 30 хвилин, 170 градусів, через 30 хвилин зменшуємо до 130-150 і приблизно 20 хвилин, гаряче повітря, перевіряємо паличкою.
Komentarze
Prześlij komentarz