Puszyste rogaliki z dżemem...Рогалики з повидлом
30 sztuk:
200 g twarogu tłustego
2 jajka
łyżka ksylitolu lub erytrolu (może być więcej)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 lub 2000
200 g mąki owsianej
Zagnieść ciasto, rozwałkować cieniutko i wycinać trójkąciki
Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie
Ja z robiłam z dżemem 100%, ale nadzienie może być dowolne
Można posmarować rogaliki jajkiem, ja nie smarowałam.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170-180 stopni, 15 min, termoobieg.
Po upieczeniu posypać pudrem z ksylitolu lub erytrolu
Rogaliki są miękkie jak bułeczki, nie są chrupiące.
30 штук:
200 г сиру
2 яйця столова ложка ксиліту або еритролу (може бути більше) чайна ложка розпушувача
щіпка солі
200 г спельтового цільнозернового борошна
200 г вівсяного борошна
Замісити тісто, розкачати тонко і вирізати трикутники
Наложити начинку до кожного трикутника
Я робила зі 100% варенням, але начинка може бути будь-якою Можна рогалики змастити яйцем.
Ставимо в попередньо розігріту духовку при 170-180 градусах, 15 хв, гаряче повітря.
Після запікання посипте пудрою з ксиліту або еритролу
Рогалики м'які, як булочки, вони не хрусткі.
Komentarze
Prześlij komentarz