Karpatka orkiszowa.... Спельтова карпатка
1 szklanka wody
130 g masła
1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850
4 jajka
Zagotować wodę z masłem.
Na gotującą wodę wsypać mąkę i mieszać.
Ciasto jest gotowe, gdy odchodzi od garnka.
Odstawić ciasto w zimne miejsce.
Zimne ciasto zmiksować z jajkami.
Ja całą masę wyłożyłam na dużą blaszkę od piekarnika
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 min, 170-180 stopni, termoobieg.
Potem jak się upiekło przekroiłam na pól i wyszło mi ciasto 30 x 20
Ciasto przełożyłam kremem
Krem:
paczka budyniu jaglanego bez cukru(zrobić według instrukcji na opakowaniu, dodać 2 łyżki ksylitolu lub erytrolu)
Zimny budyń zmiksować z 200 g masła
1 склянка води
130 г вершкового масла
1 склянка спельтового цільнозернового борошна
4 яйця
Закип’ятити воду і масло.
Борошно всипати в окріп і перемішати.
Відставити тісто в холодне місце.
Холодне тісто зміксувати з яйцями.
Цілу масу викладаємо на велику бритванку для випічки
Поставте в попередньо розігріту духовку на 20 хв, 170-180 градусів, терморегулювання
Потім спечене тісто розрізати навпіл і вийде карпатка розміром 30 х 20
Перемастити кремом
Крем
пакетик пудингу без цукру (зробити згідно інструкції на упаковці, додати 2 столові ложки ксиліту або еритролу)
Зміксувати холодний пудинг з 200 г вершкового масла
Komentarze
Prześlij komentarz