Czekoladowe ciasto z jabłkami i morelami...Щоколадний пиріг з яблуками і курагою



5 jajek
3 łyżki ksylitolu
łyżeczka proszku do pieczenia
10 łyżek śmietany 12% lub 18%
15 łyżek oleju ( słonecznikowy, rzepakowy, roztopiony olej kokosowy )
5 łyżek kakao
12 kopiastych łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850 lub 2000
2 pokrojone jabłka
Wszystko razem zmiksować na wysokich obrotach
Na koniec dodać pokrojone morele suszone ( ok 100 g, przed tym zalać wrzątkiem) i wymieszać łyżką
Masę wylać do formy (22,5×22,5×4,5 cm)
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min, 170-180 stopni, termoobieg. 
Sprawdzać patyczkiem
Gotowe ciasto polać roztopioną gorzką czekoladą




5 яєць
 3 столові ложки ксиліту 
 чайна ложка розпушувача
 10 столових ложок сметани
15 столових ложок олії 
 5 столових ложок какао 
 12 столових ложок цільнозернового борошна  
 2 подрібнених яблука
 Все зміксувати разом на великій швидкості 
 Насамкінець додайте нарізану курагу (приблизно 100 г, попередньо залийте окропом) і перемішайте ложкою 
 Вилийте масу (22,5×22,5×4,5 cm) у форму 
 Поставити в попередньо розігріту духовку на 30 хв, 170-180 градусів, гаряче повітря. 
 Перевірте паличкою 
 Полити тісто розтопленим темним шоколадом

Komentarze

Popularne posty