Czekoladowe ciasto z jabłkami i morelami...Щоколадний пиріг з яблуками і курагою
5 jajek
3 łyżki ksylitolu
łyżeczka proszku do pieczenia
10 łyżek śmietany 12% lub 18%
15 łyżek oleju ( słonecznikowy, rzepakowy, roztopiony olej kokosowy )
5 łyżek kakao
12 kopiastych łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 1850 lub 2000
2 pokrojone jabłka
Wszystko razem zmiksować na wysokich obrotach
Na koniec dodać pokrojone morele suszone ( ok 100 g, przed tym zalać wrzątkiem) i wymieszać łyżką
Masę wylać do formy (22,5×22,5×4,5 cm)
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 min, 170-180 stopni, termoobieg.
Sprawdzać patyczkiem
Gotowe ciasto polać roztopioną gorzką czekoladą
5 яєць
3 столові ложки ксиліту
чайна ложка розпушувача
10 столових ложок сметани
15 столових ложок олії
5 столових ложок какао
12 столових ложок цільнозернового борошна
2 подрібнених яблука
Все зміксувати разом на великій швидкості
Насамкінець додайте нарізану курагу (приблизно 100 г, попередньо залийте окропом) і перемішайте ложкою
Вилийте масу (22,5×22,5×4,5 cm) у форму
Поставити в попередньо розігріту духовку на 30 хв, 170-180 градусів, гаряче повітря.
Перевірте паличкою
Полити тісто розтопленим темним шоколадом
Komentarze
Prześlij komentarz