FIT ciasto z morelami... FIT пиріг з абрикосами
4 łyżki erytrolu
łyżka oleju
4 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 lub 2000
morele (5 szt) lub inne owoce
garść orzechów włoskich lub innych
Po kolei ubijamy białka, powoli wsypujemy erytrol, potem żółtka, olej i mąkę.
Wylewamy masę do formy (20x20)
Wkładamy owoce (ja wkładałam połówki, nie kroiłam na małe kawałeczki) i orzechy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20-30 min, 170-180 stopni, sprawdzamy patyczkiem, bo może być dłużej
Po upieczeniu owoce opadają na dół, a jeśli chcemy żeby nie opadały, można obtoczyć w mące
4 яйця
4 столові ложки еритролу
столова ложка олії
4 столові ложки спельтового цільнозернового борошна
абрикоси (5 шт) або інші фрукти
жменя волоських горіхів
Збиваємо білки, повільно всипаємо еритрол, потім жовтки, олію і борошно
Масу виливаємо у форму (20x20)
Кладемо фрукти та горіхи.
Поставити в попередньо розігріту духовку на 20-30 хв,
170-180 градусів, перевірити патичком, бо може бути і довше
Після запікання фрукти падають вниз, і якщо ви хочете, щоб вони не падали, можете обсипати їх борошном
Komentarze
Prześlij komentarz