FIT ciasto z morelami... FIT пиріг з абрикосами



4 jajka 
4 łyżki erytrolu 
łyżka oleju 
4 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1850 lub 2000 
morele (5 szt) lub inne owoce 
garść orzechów włoskich lub innych
Po kolei ubijamy białka, powoli wsypujemy erytrol, potem żółtka, olej i mąkę.
Wylewamy masę do formy (20x20)
Wkładamy owoce (ja wkładałam połówki, nie kroiłam na małe kawałeczki) i orzechy. 
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20-30 min, 170-180 stopni, sprawdzamy patyczkiem, bo może być dłużej 
Po upieczeniu owoce opadają na dół, a jeśli chcemy żeby nie opadały, można obtoczyć w mące 





4 яйця 
4 столові ложки еритролу 
столова ложка олії
 4 столові ложки спельтового цільнозернового борошна
абрикоси (5 шт) або інші фрукти 
жменя волоських горіхів
 Збиваємо білки, повільно всипаємо еритрол, потім жовтки, олію і борошно 
Масу виливаємо у форму (20x20)
 Кладемо фрукти та горіхи. 
Поставити в попередньо розігріту духовку на 20-30 хв, 
170-180 градусів, перевірити патичком, бо може бути і довше 
Після запікання фрукти падають вниз, і якщо ви хочете, щоб вони не падали, можете обсипати їх борошном




Komentarze

Popularne posty