Orkiszowe drożdżówki z rabarbarem i truskawkami...Ватрушки з ревенем та полуницею
około 20 sztuk:
40-45 g drożdży świeżych
5 łyżek erytrolu lub ksylitolu
400 ml ciepłego mleka
150-180 ml oleju
2 żółtka
szczypta soli
700-750 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej, ciasto powinno być bardzo miękkie, więc mąkę wsypujemy powoli, bo może trzeba będzie mniej dodać
Drożdże pokruszyć, dodać ciepłe mleko, olej, żółtka, erytrol lub ksylitol, szczyptę soli i mąkę.
Zagnieść ciasto, odstawić na 60 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Formować małe bułeczki i odłożyć w ciepłe miejsce aby urosły.
Zrobić wgłębienie w bułeczkach dnem małej szklanki
Nałożyć rabarbar i truskawki ( rabarbar i truskawki, posypać erytrolem-użyłam 4 łodygi i 6 truskawek)
Posmarować ciasto (brzegi) białkiem i posypać kruszonką.
Kruszonka:
100 gr mąki orkiszowej pełnoziarnistej
50 gr masła
łyża erytrolu
Piec 20-25 min przy 170-180 stopniach (termoobieg).
близько 20 штук:
40-45 г свіжих дріжджів
5 столових ложок еритролу або ксиліту
400 мл теплого молока
150-180 мл олії
2 жовтки
щіпка солі
700-750 г цільнозернового борошна зі спельти, тісто повинно бути дуже м'яким, тому борошно висипайте повільно, тому що вам може знадобитися додати менше
Подрібніть дріжджі, додайте тепле молоко, олію, жовтки, еритрол або ксиліт, щіпку солі та борошна.
Замісити тісто, відкласти на 60 хвилин у тепле місце, щоб піднятися.
Сформуйте невеликі булочки і відставте в тепле місце для росту.
Зробіть порожнину дном невеликої склянки
Наповнити ревенем та полуницею(ревень та полуницю, посипте еритролом - я використала 4 штуки та 6 полуниць) Тісто (краї) змастіть білком і посипте кондитерською посипкою
Кондитерська посипка:
100 гр борошна з спельти
50 гр вершкового масла
ложка еритролу
Випікайте 20-25 хвилин при 170-180 градусах (гаряче повітря).
Komentarze
Prześlij komentarz