Dyniowa tarta rustykalna z twarogiem...Гарбузовий тарт з сиром
Ciasto:
300 g tartej dyni (na małych oczkach)
50 g mąki kokosowej
200 g mąki migdałowej
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta kurkumy
szczypta soli
15 g erytrolu
10 g mielonego lnu
2 jajka
Wymieszać łyżka
Ciasto delikatne
300 g tartej dyni (na małych oczkach)
50 g mąki kokosowej
200 g mąki migdałowej
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta kurkumy
szczypta soli
15 g erytrolu
10 g mielonego lnu
2 jajka
Wymieszać łyżka
Ciasto delikatne
Wyłożyć ciasto na papier palcami, gdyby się kleiło, zmoczyć ręce
Ciasto posmarować jakimkolwiek dżemem słodzonym erytrolem lub ksylitolem(około 15g)
Na ciasto wykładamy masę serową, posypujemy owocami leśnymi (ja dałam mrożone), ale zostawiając około 3cm od brzegu
Brzegi ciasta założyć do środka, lekko przycisnąć
Wstawiamy do piekarnika na 45 minut, 150-160 stopni, termoobieg
Masa serowa:
500 g twarogu tłustego
jajko
erytrol do smaku
jajko
erytrol do smaku
Тісто:
300 г тертого гарбуза (з маленькими вічками)
50 г кокосового борошна
200 г мигдального борошна
чайна ложка розпушувача
щіпка куркуми
щіпка солі
15 г еритриту
10 г меленого льону
2 яйця
Перемішайте ложку
Тісто ніжне
Пальцями викладіть тісто на папір, якщо воно прилипне, змочіть руки
Змастіть тісто будь-яким джемом, підсолодженим еритритом або ксилітом (близько 15 г)
Викласти на тісто сир, посипати лісовими плодами (я давала їх замороженими), але залиште приблизно 3 см від краю
Краї завернути і легко притисніть
Ставимо в духовку на 45 хвилин, 150-160 градусів, гаряче повітря
Сирна маса:
500 г жирного сиру
яйце
еритритол за смаком
Komentarze
Prześlij komentarz