Ekspresowe ciasto czekoladowe (glutenfree)...Шоколадний експрес торт (без глютену)
5 jajek
5 łyżek kakao
łyżka erytrolu
łyżeczka proszku do pieczenia
100 g twarogu tłustego
Wszystko razem zmiksować lub zblendować
Wylać do formy (12x26x6)
Wstawić do nagrzanego piekarnika, przez pierwsze 40 min piec w 160 stopniach, kolejne 10 minut przy 120 stopni
Sprawdzać patyczkiem, być może trzeba będzie piec dłużej.
Gotowe ciasto polać roztopiona czekoladą i masłem orzechowym i posypać pokruszonymi słonymi orzeszkami
5 столових ложок какао
ложка еритритолу
чайна ложка розпушувача
100 г жирного сиру
Змішайте або змішайте все разом
Вилити у форму (12x26x6)
Поставте в розігріту духовку, випікайте при 160 градусах протягом перших 40 хвилин, потім при 120 градусах ще 10 хвилин
Перевірте паличкою, можливо, вам доведеться запікати довше.
Готове тісто залити арахісовим маслом і посипати подрібненим солоним арахісом
Komentarze
Prześlij komentarz