Dyniowo-migdałowe ciasto...Гарбузово-мигдальний пиріг
200 g startej dyni ( nie obieramy)
5 jajek
20 g erytrolu
łyżeczka proszku do pieczenia
5 jajek
20 g erytrolu
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki śmietany 12%
150 g mąki migdałowej
szczypta imbiru
szczypta kurkumy
Wszystko razem miksujemy
Dodać 50 g orzechów
(ja dałam orzechy pekan)
Ponownie miksować
Wylać masę do formy, masę udekorować orzechami
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut, 160 stopni
200 г тертого гарбуза (не чистити)
5 яєць
20 г еритритолу
чайна ложка розпушувача
3 столові ложки вершків 12%
150 г мигдального борошна
щіпка імбиру
щіпка куркуми
міксуємо все разом
додати 50 г горіхів
(я дала пекан)
Знову міксуйте
Вилийте масу у форму, прикрасити горіхами
Поставте в розігріту духовку на 40 хвилин, 160 градусів
Komentarze
Prześlij komentarz