Tort z pieczarkami...Торт з грибами





6 naleśników:
3 jajka
50 ml mleka
50 ml wody
trochę soli
Miksujemy i dodajemy powoli mąkę pełnoziarnistą-5 łyżek (typ 1850 )
Smażymy na maśle kokosowym.

Nadzienie:
300 gr pieczarek
(zetrzeć na tarce)
cebula
(pokroić)
pół cukinii-zetrzeć na tarce)
Pieczarki, cebulę i cukinię smażymy na oleju kokosowym, solimy, dodajemy troche czosnku, troche pieprzu czarnego.
Dodatkowo:
pół cukinii
( pokroić kółka)
200 gr tartego żółtego sera
kulka mozzarelli

Na brytwankę wykładamy papier, na papier wykładamy naleśnik, na naleśnik wykładamy farsz pieczarkowy, na farsz plasterki cukinii, na cukinię ser, przykrywamy następnym naleśnikiem i tak 6 razy.
Na sam wierzch wykładamy pokrojoną mozzarellę i posypujemy żółtym serem (tak na oko).
Wstawiamy do piekarnika na 30 min, 180 stopni, termoobieg.



6 млинців:
3 яйця 
50 мл молока 
50 мл води
трохи солі 
Міксуємо і додаємо цільнозернове борошно - 5 ложок ( тип 1850)
Смажити на кокосовій олії.
Фарш:
300 гр печериць 
(натерти на тертці)
 цибуля
( порізати )
цукіні
(натерти на тертці)
 Печериці, цибулю і цукіні смажимо на кокосовій олії, солимо перчимо, додаємо трохи часнику.
 Додатково:
 Половину цукіні 
(порізати кільцями)
 200 гр тертого жовтого сиру
 кулька моцарелли
На бритванку виложити папір, на папір викладаємо млинець, на млинець викладаємо фарш, на фарш цукіні, тертий сир і прикриваємо наступним млинцем і так 6 разів.
На сам верх викладаємо порізану моцареллу і посипаємо жовтим сиром, так на око.
Ставимо в духовку на 30 хвилин, 180 градусів, термообіг.


Komentarze

Popularne posty