Orzechowy keks... Горіховий кекс





3 białka ubić na sztywną pianę,  
dodać 3 łyżki erytrolu (można więcej), 3 żółtka, 
 150 gr rozdrobionych orzechow włoskich, 
 100 gr całych orzechów włoskich,  
3 łyżki płatków migdałowych, 
 3 łyżki mąki migdałowej, 
 łyżeczkę proszku i na sam koniec 5 pokrojonych  suszonych śliwek bez cukru( śliwki zalałam wrzątkiem przed krojeniem)  i zmiksować. 
Wylać ciasto do małej keksówki i wstawic do piekarnika na około 30 min (sprawdzić patyczkiem), 170 stopni, termoobieg. 



3 білки взбити,  додати 3 жовтки, 3 ложки еритролу,
 150 гр подрібнених грецьких горіхів,  
100 гр цілих грецьких горіхів, 
 3 ложки мигдальних пластівців,  
3 ложки мигдального борошна, 
 ложечка порошку і на сам кінець 5 штук порізаного чорносливу(запарити чорнослив перед різанням). 
Виливаємо масу в малу форму на кекс і ставимо в духовку на 30 хв,  170 градусів, термообіг. 

Komentarze

Popularne posty