Babeczki/koszyczki z makiem...Кошички з маком





100 gr mąki migdałowej
2 łyżki mąki kokosowej
łyżeczka proszku 
30 gr erytrytolu ( musimy smakować, gdyż zależy czy lubimy bardzo słodkie ciasteczka czy mniej słodkie)
Wszystkie suche składniki wymieszać, a potem połączyc z mokrymi.

Mokre składniki:
50 g masła (roztopionego)
jajko

Ciasto będzie bardzo mięciutkie.
Wyklejamy ciastem natłuszczone foremki do babeczek.  
Wstawiamy na 3 minuty do piekarnika.

Po 3 minutach nakładamy masę makową w koszyczki. 

Pieczemy w 180 stopniach około 12 minut, termoobieg.
Masa makowa:
4-5 łyżek maku mielonego
jajko
2 łyżeczki erytrolu
Wymieszać.
 Po upieczeniu możemy udekorować roztopiona czekoladą 85%



100 грам мигдального борошна

2 ложки кокосового борошна

ложечка порошку

30 грам еритролу

Вимішати всі сухі інгредієнти і поєднати з мокрими
Мокрі інгредієнти:
50 грам масла( розтопити)
яйце
Тісто виходить дуже м'яке.
Викладаємо кошики тістом,  ставимо в духовку на 3 хвилини,  а після 3 хвилин наповнюємо маковою масою.
Ставимо в духовку на 12 хвилин,  180 градусів.
Макова маса:
4-5 ложок меленого маку
яйце
2 ложечки еритролу
Вимішати.


Komentarze

Popularne posty