Orkiszowy chleb na orkiszowo-buraczanym zakwasie...Спельтовий хліб на спельтовій та буряковій заквасці
340 g mąki pszennej typ 850
250 g mąki pszennej typ 550
150 g mąki orkiszowej typ 1850
150 g mąki orkiszowej typ 630
500 ml ciepłej wody
100 ml zakwasu z buraka
270 g domowego zakwasu orkiszowego
(zakwas-do słoiczka wlać 50 ml wody i 50 g mąki orkiszowej typ 3000-wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce, na drugi dzień dokarmiamy zakwaś 30 ml wody i 30 g mąki i tak codziennie, a po 7 dniach pieczemy chleb
Słoiczek nie dokręcamy, tylko lekko przykrywamy, można przykrzyć gazą)
15 g soli
20 ml oliwa z oliwek
Z tego przepisu wychodzi 1700 g chleba
Całość wymieszaj i wyrabiaj chwilę, można mikserem (hakami do ciasta drożdżowego) aby połączyć wszystkie składniki
Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw na około godzinę
Po tym czasie do miski z ciastem dodaj sól
Ciasto wyłożyć na zmoczony wodą i oliwą blat kuchenny i wyrabiać mokrymi dłońmi zakładając ciasto na siebie.
Wyrabiamy około15-20 minut.
Ciasto powinno przestać się kleić
Ciasto przekładamy ponownie do miski, przykrywamy ściereczką bawełnianą i odkładamy do wyrastania na 7-8 godzin (ja zaczęłam robić chleb o 20.00, a o 11.00 rano następnego dnia chleb już był upieczony
Miskę z ciastem trzymam na blacie kuchennym.
O 7.00 rano zaczęłam formować bochenek (5-10 minut)
Uformowany bochenek umieściłam w specjalnym koszyczku do wyrastania chleba, poprzednio wyścieliłam tetrą
Ciasto w koszyczku oprószyć mąką, przykrzyć ponownie ściereczką i zostawić na ponowne wyrastanie na 2,5 godziny
Piekarnik nagrzewam do 230 stopni (termoobieg)
Wkładam puste naczynie żaroodporne do piekarnika aby się nagrzało
Gdy piekarnik i naczynie są już mocno nagrzane, to wyjmujemy nagrzane naczynie.
Ciasto przekładamy na dłoń i od razu umieszczamy w nagrzanym naczyniu (spodem do góry).
Przed pieczeniem można jeszcze ponacinać górę chleba.
Chleb pieczemy 30 minut (230 stopni)
Otwieramy piekarnik i zdejmujemy przykrywkę
Chleb pieczemy dalej już bez przykrywki przez ostatnie 20 minut (200 stopni)
Idealnie dopieczony chleb jest po 50 minutach pieczenia
340 г пшеничного борошна типу 850
250 г пшеничного борошна типу 550
150 г спельтового борошна типу 1850
150 г спельтового борошна типу 630
500 мл теплої води
100 мл бурякової закваски
270 г домашньої спельтової закваски
(закваска - налийте 50 мл води та 50 г спельтового борошна типу 3000 у банку. Перемішайте, відставте в теплому місці. Наступного дня додайте до закваски 30 мл води та 30 г борошна. Повторюйте це щодня. Через 7 днів випікайте хліб.
Не затягуйте банку, просто злегка накрийте її марлею. Можна накрити її марлею.)
15 г солі
20 мл оливкової олії
Цей рецепт розрахований на 1700 г хліба.
Змішайте все разом і коротко вимісіть, бажано міксером (гаками для тіста). дріжджове тісто), щоб з'єднати всі інгредієнти.
Накрийте замішане тісто тканиною та відставте приблизно на годину.
Після цього часу додайте сіль у миску з тістом.
Покладіть тісто на стільницю, змочену водою та оливковою олією, і вимішуйте вологими руками
250 г пшеничного борошна типу 550
150 г спельтового борошна типу 1850
150 г спельтового борошна типу 630
500 мл теплої води
100 мл бурякової закваски
270 г домашньої спельтової закваски
(закваска - налийте 50 мл води та 50 г спельтового борошна типу 3000 у банку. Перемішайте, відставте в теплому місці. Наступного дня додайте до закваски 30 мл води та 30 г борошна. Повторюйте це щодня. Через 7 днів випікайте хліб.
Не затягуйте банку, просто злегка накрийте її марлею. Можна накрити її марлею.)
15 г солі
20 мл оливкової олії
Цей рецепт розрахований на 1700 г хліба.
Змішайте все разом і коротко вимісіть, бажано міксером (гаками для тіста). дріжджове тісто), щоб з'єднати всі інгредієнти.
Накрийте замішане тісто тканиною та відставте приблизно на годину.
Після цього часу додайте сіль у миску з тістом.
Покладіть тісто на стільницю, змочену водою та оливковою олією, і вимішуйте вологими руками
Місіть приблизно 15-20 хвилин. Тісто більше не повинно бути липким.
Поверніть тісто в миску, накрийте бавовняною тканиною та дайте йому піднятися на 7-8 годин (я почала випікати хліб о 20:00, а до 11:00 наступного дня хліб вже був випечений).
Я тримаю миску з тістом на кухонному столі.
О 7:00 ранку я почала формувати буханець (5-10 хвилин).
Я помістила сформований буханець у спеціальний кошик для випікання хліба, попередньо вистелений тканиною.
Посипте тісто в кошику борошном, знову накрийте його тканиною та знову залиште підніматися на 2,5 години.
Я розігріваю духовку до 230°C (з конвекцією).
Я ставлю порожню форму для запікання в духовку для розігріву. Коли духовка та форма повністю розігріються, виймаю розігріту форму.
Я перекладаю тісто в руку та одразу ж ставлю його в духовку. Розігрійте духовку до 30 хвилин (230°C).
Відкрийте духовку та зніміть кришку.
Випікайте хліб без кришки протягом останніх 20 хвилин (200°C).
Ідеально пропечений хліб досягається після 50 хвилин випікання.

Komentarze
Prześlij komentarz