Drożdżówki z budyniem czekoladowym.......Дріжджові бублики з шоколадним пудингом


50 gr drożdży
200 gr cukru
4 żółtka
250 ml mleka
100 gr margaryny
700-800 gr mąki

Budyń czekoladowy
(ugotować i wystudzić)

Drożdże posypać 2 łyżeczkami cukru aby się rozpuściły.
Dodać ciepłe mleko, żółtka, roztopioną margarynę, resztę cukru i mąki.
Zagnieść ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce  na około 1,5 godziny aby urosło i podwoiło objętość.
Formować małe bułeczki i odłożyć w ciepłe miejsce aby urosły.
Zrobić wgłębienie w bułeczkach dnem małej szklanki.
Nałożyć budyń w każde wgłębienie.
Posmarować ciasto jajkiem.
Piec 20 min przy 180 stopniach (termoobieg).










50 гр дріжджів
200 гр цукру
4 жовтка
250 мл молока
100 гр маргарини
700-800 гр муки

Шоколадний пудинг
(зварити і вистудити)

Дріжджі посипати 2 ложками цукру щоб розчинились.
Додати тепле молоко, жовтки, розтоплений маргарин, решту цукру і муку.
Замісити тісто.
Поставити в тепле місце на 1,5 години щоб підросло.
Зробити маленькі булочки і поставити щоб трошки виросли, а потім зробити отвір дном малої склянки і наповнити його пудингом, а тісто помастити яйцем.
Печемо при 180 градусах 20 хвилин.

Komentarze

Popularne posty