Light cheesecake
wiaderko sera -1kg, najlepiej 3%
6 białek
4 zmiksowane w blenderze jabłka
(jabłka muszą być słodkie)
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki otrębów owsianych
2 łyżki kakao
lyżeczka proszku
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy jabłka, mąkę ziemniaczaną i proszek, ser i delikatnie mieszamy, nie miksujemy.
Spód sernika:
otręby wymieszać z kakao i dodać 3 łyżki tej masy sernikowej, co mamy przygotowaną.
Na dno wykładamy otręby i na otręby wlewamy mase i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na godzinę ( termoobieg), temperatura 160 stopni.
Smakuje i na ciepło i na zimno.
Cały sernik(1,5 kg)=1520 kcal, białko=135 gr
Відерко змеленого творогу-1кг
наприклад Президент-3-4%
6 білків
4 яблука, міксуємо в блендері
(яблука вибираємо солодкі)
1 ложка картопляної муки
2 ложки вівсяних отрубів або пластівців
2 ложки какао
ложечка порошку
Білки міксуємо на густу піну, додаємо яблука, муку, порошок і сир, делікатно вимішуємо.
На дно бритванки викладаємо отруби, які потрібно вимішати з 3 ложками нашої готової маси на сирник і какао.
Виливаємо сирну масу і ставимо пекти до нагрітої духовки на 160 градусів на 60 хвилин.
Цілий сирник (1,5кг)=1520 ккал, білок= 135 гр
Komentarze
Prześlij komentarz