Ciasteczka z makiem i białą czekoladą...Тістечка з маком і білим шоколадом



130 gr margaryny
200 gr maki
łyzka jogurtu naturalnego lub śmietany 12%
50 gr cukru
jajko

Zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto, uformować prostokąt lub kwadrat, wyłożyć masę makową (około 200 gr ).
Wstawić do piekarnika na 20 min na 180 stopni, termoobieg.
Roztopić białą czekoladę i polać nią zimne ciasto.
Pokroić ciasto na małe ciasteczka (dowolne kształty) i udekorować według własnego pomysłu.
(ja zrobiłam szlaczki roztopioną ciemną czekoladą, pralinkami i kolorowymi pisakami)





1 яйце
50 гр цукру
1 ложка натурального йогурту або сметани
100 гр маргарину
200 гр борошна
Замісити тісто.
Розтачати тісто так, щоб вийшов квадрат або прямокутник.
Помастити тісто маковою масовою ( 200 гр ) і ставимо пекти.
Печемо 20 хвилин, температура 180 градусів, термообіг.
Вистудити тісто і полити розтопленим білим шоколадом.
Порізати тісто на маленькі кусочки (можуть бути різні форми).
Прикрасити тістечка.
 Я полила розтопленим темним шоколадом, прикрасила цукерками i кольоровими харчовими олівцями)



Komentarze

Popularne posty