Truskawki w ciescie francuskim z kruszonką...Полуниці в французькому тісті з посипкою
ciasto francuskie - 1 opakowanie
duże truskawki - 20sztuk
jajko do smarowania
Kruszonka:
50 gr cukru
50 gr masła
10 łyżek maki
Kroimy ciasto na małe kwadraciki i każdą truskawkę zawijamy tym kwadracikiem, smarujemy jajkiem, posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika na 30 min, 180 stopni.
тісто французьке- 1 штука
великі полуниці-20 штук
яйцe до змащування
Посипка:
3 ложки цукру
50 гр масла
10 ложок борошна
Вирізати квадратики з тіста і кожну полуницю загорнути квадратиком. Помазати тісто яйцем, поcипати посипкою і в духовку на 30 хвилин, 180 градусів.
Komentarze
Prześlij komentarz