Francuskie pierogi z wiśnią...Французькі вареники з вишнею
opakowanie ciasta francuskiego
wiśnie z pestkami
( w każdy pierożek wkładałam po 2 wiśnie)
cukier waniliowy do posypania na ciasto
jajko do smarowania ciasta
Robimy tradycyjne pierogi, smarujemy każdy pierożek jajkiem, posypujemy cukrem i wstawiamy do piekarnika na 15 min, 200 stopni, termoobieg.
Podajemy z musem wiśniowym.
( zblendować wiśnie z łyżką śmietany)
Smakują i na ciepło i na zimno.
пачка французького тіста
вишні з кісточками
( в кожен вареник класти 2 вишні)
ванільний цукор
( посипати вареники)
яйце до змащування тіста
Ліпимо традиційні вареники, кожен вареник змащуємо яйцем, посипаємо
цукром і ставимо пекти на 15 хвилин, 200 градусів, термообіг.
Можна їсти і теплі і холодні.
Подавати з вишневим мусом
(зблендувати вишні з ложкою сметани)
Komentarze
Prześlij komentarz