Jagodzianki....Ватрушки з чорницями





25 gr drożdży
100 gr cukru
3 jajka
200 ml mleka
100 ml oleju
około 3 szklanek mąki
jajko do smarowania ciasta

jagody-około 500 gr


Drożdże posypać 2 łyżeczkami cukru aby się rozpuściły.
Dodać ciepłe mleko, jajka, olej, resztę cukru i mąkę.
Zagnieść ciasto.
Odstawić w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny aby urosło i podwoiło objętość.
Formować małe bułeczki i odłożyć w ciepłe miejsce aby urosły.
Zrobić wgłębienie w bułeczkach dnem małej szklanki/kieliszka.
Nałożyć jagody.
Posmarować ciasto (brzegi) jajkiem.

Posypać kruszonką
(7 łyżek mąki, 3 łyżki cukru, 50 gr masła)

Piec 15 min przy 180 stopniach (termoobieg).



25 гр дріжджів
100 гр цукру
3 яйця
200 мл молока
100 мл олії
3 склянки борошна
яйце до змащення тіста

чорниці- 500 гр


Дріжджі посипати 2 ложками цукру щоб розчинились.
Додати тепле молоко, яйця, олію, решту цукру і борошно.
Замісити тісто.

Поставити в тепле місце на 1,5 години щоб підросло.

Зробити маленькі булочки і поставити щоб трошки виросли, а потім зробити отвір дном малої склянки і наповнити його чорницями, а тісто помастити яйцем.

Ватрушки посипати посипкою.

(7 ложок муки, 3 ложки цукру, 50 гр масла)

Печемо при 180 градусах 15 хвилин.





Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty