Konfitura z płatków róży...Варення з пелюстків троянд



300 g płatków róży 
1l wody
300 g cukru  
sok z cytryny

Płatki róż oczyścić. 
Białe końcówki płatków trzeba poodcinać. 
Płatki wrzucić do gotującej się wody i gotować(60min)aż zrobi się gęsty syrop. Odstawić konfiturę do wystudzenia. Ponownie zagotować. Dodać sok z cytryny. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.  




300 гр пелюстків троянд
1 л води
300 гр цукру
сок з лимона

Пелюстки почистити, відрізати білі кінці, кинути до кип'ячої води, додати цукор і варити до моменту аж появитт густий сироп (60 хвилин).
Відставити, щоб вистигло і потім ще раз довести до кипіння, додати сок з лимона і накладати в баночки, закрутити кришкою.









Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty