Coconut cheesecake (LCHF)
wiaderko sera 7,5% tłuszczu -1 kg
6 jajek
(białka ubic na sztywną pianę)
5 łyżek dżemu 100% owoce
2 łyżki mąki kokosowej
2 łyżki wiórków kokosowych
100 gr masła
Masa serowa:
Żołtka, masło, dżem, mąkę kokosową i wiórki miksujemy.
Dodajemy ser, nadal miksujemy.
Lączymy pianę z białek z masą serową i delikatnie mieszamy, nie miksujemy.
Tortownicę wysmarować masłem i posypać wiórkami.
Tortownicę wysmarować masłem i posypać wiórkami.
Wylewamy do tortownicy i pieczemy około 60 min.
Temperatura 160 stopni, termoobieg.
Sernik studzimy.
Na wystudzony sernik wylewamy masę śmietankową.
Masa śmietankowa:
250 ml śmietanki 30% miksujemy z łyżką ksylitolu lub stewii, dodajemy rozpuszczona żelatynę.
(łyżkę żelatyny rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku).
Ozdabiamy migdałami.
Wstawiamy sernik na noc do lodówki.
відерко творогу
(може бути vitello)
6 яєць
( білки взбити на густу піну)
5 ложок джему без цукру 100% фрукти
100 гр масла
2 ложки кокосового борошна
2 ложки кокосової стружки
Сирна маса:
Жовтки, джем, масло, стружку і борошно міксуємо і додаємо творог.
Сирну масу делікатно вимішуємо з піною, не міксуємо.
Тортівницю помастити масло, посипати стружкою.
Виливаємо до тортівниці і печемо 60 хвилин, температура 160 градусів, термообіг.
Сирник студимо.
Вливаємо на сирник вершкову масу, посипаємо мигдальними горіхами і ставимо на ніч в холодильник.
Вершкова маса:
200 мл вершків міксуємо з ложкою ксилітолу і желатином.
(2 ложки желатину вимішати з 3 ложками кип'ятку)
Komentarze
Prześlij komentarz