Mazurek "Jajecznica"...Мазурек "Яєшня"




1 jajko
50 gr cukru pudru
1 łyżka jogurtu naturalnego
100 gr masła
200 gr mąki
 jajka do dekoracji
Zagnieść ciasto.

Na blachę wykładamy papier i formujemy pisankę, zostawiając trochę ciasta na zdobienie  dookoła pisanki.
Ja wycinałam podłużne kółka.
Wstawiamy pisankę do piekarnika i pieczemy 10-15 minut, temperatura 180 stopni.

Na ostudzoną pisankę wylewamy roztopioną czekoladę.
50 gr białej na jedną część i 50 gr mlecznej na drugą częsc. 
Zatapiamy jajka w czekoladzie, a potem posypujemy pokruszonymi drażetkami i startą białą czekoladą.






1 яйце
50 гр пудри
1 ложка натурального йогурту або сметани
100 гр масла
200 гр борошна
Замісити тісто.
глазуровані і білі яєчка 

На бритванку кладемо папір, на папері формуємо писанку, залишаючи трохи тіста на викінчення доокола писанки.
Ставимо пекти. Печемо 10-15 хвилин, температура 180 градусів, термообіг.


На вистуджену писанку виливаємо розтоплений шоколад.
На одну частину 50 гр молочного і на другу 50 гр білого шоколаду.
Декоруємо яєчками і посипаємо тертим білим шоколадом і покрушити жовті яєчка.



Komentarze

Popularne posty