Bezglutenowe bułeczki śniadanowe...Булочки без глютену
8 łyżek łupin babki jajowatej
łyżka ostropestu
2 łyżki nasion słonecznika
łyżka nasion lnu ( nie mielony)
łyżka kminku
łyżeczka soli
łyżeczka proszku
Wymieszać wszystkie suche skłądniki, a potem dodać mokre składniki.
10 łyżek roztopionego masła, 125 gr twarogu tłustego, 3 jajka, łyżka śmietany.
Formować bułeczki, ja robiłam podłużne.
Wstawiamy na około 30 minut do piekarnika, 170 stopni, termoobieg.
8 ложок псиліуму
ложка подорожника
2 ложки насіння соняшника
ложка насіння льону, не меленого
ложка кмину
ложка солі
ложка порошку
Вимішати всі сухі інгредієнти, потім додати мокрі.
10 ложек розтопленого масла
125 грам жирного твоpогу
3 яйця
ложка сметани
Формувати булочки,я робила подовгасті.
Поставити на 30 хвилин в духовку, 170 градусів, термообіг
Komentarze
Prześlij komentarz