Rolada wieprzowa z cukinią i groszkiem...Свинячий рулет з цукіні і зеленим горошком
polędwica wieprzowa-500 gr
(pobic jak na schabowe, posolić z dwóch stron, skropić olejem, posypać czosnkiem.)
cukinia
(obcinamy z dwóch stron i wybierami środek )
ser żółty ( na oko)
zielony groszek ( na oko)
Cukinię napełniamy najpierw serem, staramy się aby zostało , czyli zwijamy ser w rulonik i wkładamy w cukinię, zostawiając jeszcze miejsce na groszek, i potem wsypujemy groszek.
Cukinię z nadzieniem wykładamy na mięso, i zawijamy w roladę.
Wykałaczkami "zszywamy dziury, aby nam się groszek nie wysypał.
Zawijamy w papier do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika na 60 minut, 170 stopni, termoobieg.
свинна полядвиця 500 гр
(побити так як на відбивні )
Посолити, поперчити, скропити трошки олією
Цукіні
(вибрати серединку)
голандський сир
зелений горошок
Цукіні наповнюємо сиром, зробити трубочку з сиру і положити в цукіні а потім всипати горошок.
Цукіні разом з фаршем кладемо на м'ясо, закручуємо в рулон і за допомогою зубочисток "зашиваємо" дірки в рулеті.
Закручуємо рулет в папір і ставимо в духовку на 60 хвилин , термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz