Choco cheesecake


wiaderko twarogu sernikowego
(1 kg)
8 jajek
( białka ubić na sztywną pianę)
150 ml śmietany 36%
100 gr masła orzechowego 100% bez cukru i soli
50 gr czekolady 85% 
łyżka drobno posiekanych 
migdałow
Twaróg miksujemy z żóltkami, roztopioną czekoladą, masłem orzechowym i śmietaną. 
Na sam koniec powoli dodajemy białka, delikatnie mieszając, nie miksować.
Ja piekłam w dużej keksówce.
Wstawiamy do piekarnika na 70 minut, 170 stopni, termoobieg.
Po upieczeniu sernik może opaść, jest bardzo wilgotny.
Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Czyli jak wystygnie, to wkladamy na całą noc do lodówki, dopiero na drugi dzień dekorujemy bitą śmietana.
( ubić 200 ml śmietany 36%)



Відерко творогу -1кг
8 яєць 
(білки збити на піну )
150 мл сметани 36%
100 грам горіхового масла
 50 грам шоколаду 85%
 ложка подрібненого мигдалю
 Творог міксувати з  жовтками, розтопленим шоколадом, горіховим маслом і сметаною.
 Насамкінець делікатно додаємо білки, мішаючи,  не міксувати. 
Пекти 70 хв, 170 градусів, термообіг.
Сирник виходить мокрий. 
 Найкраще смакує на другий день.
 Отож коли буде холодний,  вставити його в холодильник на цілу ніч. 
На другий день декорувати вершками
(взбити 200 мл сметани 36%).



Komentarze

  1. Wygląda przepysznie :)
    Zapraszam do siebie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Sernik jest słodki tak zupełnie bez czegoś słodzącego ?
    Szukam i szukam gdzie w skladnikach jest jakiś ksylitol, erytrol ale nie widzę 🤔.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ten akurat jest bez słodzenia, ale na blogu sa inne z erytrolem lub ksylitolem

      Usuń
    2. Właśnie czytałam inne przepisy na serniki i była substancja słodząca, dlatego zastanawiam się czy ta czekolada da wystarczajacą słodycz, zwłaszcza że jest gorzka.
      Albo trzeba sie nastawić , że smak będzie bardziej wytrawny.

      Usuń
    3. Zawsze można dodać erytrol lub ksylitol😉, dla nas ten smak był ok, gdyż lubimy gorzką czekoladę, ale każdy człowiek jest inny i ma inne smaki😀😉

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty