Orkiszowe drożdżówki z serem...Дріждові булочки з сиром з спельтового борошна
50 gr drożdży
5 łyżek erytrolu lub ksylitolu
3 żółtka
250 ml ciepłego mleka
200 ml oleju
500 gr pełnoziarnistej mąki orkiszowej
Masa twarogowa:
500 gr twarogu
2 żółtka
łyżka erytrolu
Drożdże pokruszyć, posypać łyżeczką erytrolu lub ksylitolu, można nie posypywać.
Dodać ciepłe mleko, żółtka, olej, 5 łyżek erytrolu lub ksylitolu, szczyptę soli i mąkę.
Zagnieść ciasto, odstawić na 60 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt.
Na połowie rozwałkowanego prostokąta rozsmarować masę serową, która musi pokrywać połowę prostokąta). Przykryć je drugą częścią prostokąta.
Pokroić na paski i każdy prostokąt, każdy pasek zwinąć 2 razy i położyć na blachę
Drożdżówki pozostawić w ciepłym miejscu na 30 min. do wyrośnięcia.
Posmarować białkiem i posypać płatkami migdałowymi
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 min, 180 stopni , termoobieg.
50 гр дріжджів
5 ложок еритролу
3 жовтки
250 мл теплого молока
200 мл олії
500 гр цільнозернового спельтового борошна
Сирна маса:
500 гр творогу
2 жовтки
ложка еритролу
Дріжджі подрібнити, посипати еритролем, можна не посипати.
Додати тепле млеко, жовтки, олію, 5 ложок еритролу, трішки солі і борошно
Замісити тісто, відставити на 60 хвилин.
Тісто розтачати на прямокутник.
На половині прямокутника розложити сирну масу.
Прикрити другою частиною прямокутника.
Порізати на смужки і кожну смужку перекрутити 2 рази і положити на бритванку.
Булочки поставити в теплому місці на 30 хвилин.
Помастити білком і посипати мигдальними пластівцями
Вставити а нагріту духовку на 20 хвилин, 180 градусів, терморегулювання
Komentarze
Prześlij komentarz