LCHF Pizza
50 gr mąki migdałowej
pół łyżeczki soli
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka ostropestu
łyżka mąki kokosowej
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać jajko i 20 gr masła
(ale roztopić).
Zagnieść ciasto.
Uformować pizze, najlepiej moczyc palce w wodzie i przyciskać, nie wałkować.
Ponakłuwać widelczykiem i wstawić na 10 min do zamrażarki
Ponakłuwać widelczykiem i wstawić na 10 min do zamrażarki
Po 10 minutach nakładamy skłądniki:
1. Na ciasto ser żółty (100 gr)
2. Na ser salami ( 100 gr)
3. Na salami paprykę ( pół papryki)
4. Zetrzeć trochę sera
5. Na sam koniec kulki mozzarelli
Wstawiamy na 15 minut do nagrzanego piekarnika, 170 stopni, termoobieg.
50 грам мигдального борошна
пів ложечки солі
ложка порошку
ложка кокосового борошна
Це вимішати додати яйце, 20 грам масла, але розтопити.
Замісити тісто.
Формувати пальцями піцу і ставити на 10 хвилин в морозилку, Після 10 хвилин наложити
1.100 гр сиру
2. 100 гр салямі
3. Пів паприки
4.Потерти трохи сиру
5. На сам кінець кульки моцарелли
Ставити на 15 хвилин в нагріту духовку 170° , термообіг.
Komentarze
Prześlij komentarz