Migdałowo-makowo-kokosowe serduszka... Мигдально-маково-кокосові сердечка


Przepis na 20 sztuk:

Suche składniki:
5 łyzek mąki migdałowej
3 łyżki mąki kokosowej
4 łyżki suchego maku
łyżeczka proszku 
30-40 gr erytrytolu ( musimy smakować, gdyż zależy czy lubimy bardzo słodkie ciasteczka czy mniej słodkie)
Wszystkie suche składniki wymieszać, a potem połączyc z mokrymi.

Mokre składniki:
50 g masła (roztopionego)
jajko


Ciasto będzie bardzo mięciutkie.
Wkładamy ciasto na 10 minut do zamrażarki.
Po wyjęciu rozwałkowujemy i wycinamy serduszka.
Tak jak ciasto będzie miękkie to przy pomocy noża przenosimy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem. 
Pieczemy w 170 stopniach około 10 minut, termoobieg.
Udekorowałam roztopioną gorzką czekoladą 88% ( 2 kostki +łyżka śmietany 36% i posypałam makiem



Рецепт на 20 тістечок:

5 ложок мигдального борошна
3 ложки кокосового борошна
4 ложки сухого маку
ложечка порошку
30-40 грам еритролу
Вимішати всі сухі інгредієнти і поєднати з мокрими

Мокрі інгредієнти:

50 грам масла( розтопити)
яйце

Тісто виходить дуже м'яке.
Вложити тісто на 10 хвилин в морозилку
Після 10 хвилин розтачати і вирізати сердечка
Тісто буде дуже м'яке, тому за допомогою ножа переносимо тістечка на бритванку виложену папером
Печемо 10 хвилин, 170 градусів, термообіг. 
Прикрасити тістечка розтопленим шоколадом 88% 
(2 квадратики+ ложка сметани 36%) і посипати маком.


Komentarze

Popularne posty