Fit zawijańce z cynamonem...Fit рулетики з корицею



250 gr twarogu 
szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub owsianej, gryczanej czy jaglanej, w zasadzie może być każdy rodzaj mąki (200-220 ml) 
jajko
łyżeczka proszku do pieczenia 
łyżka erytrolu 
Zagnieść ciasto, jeśli będzie się kleić, dosypać mąki, ale musi być miękkie 
Rozwałkować posypać obficie cynamonem i łyżką erytrolu
Zwinąć w roladę, pokroić na kawałki
Wyłożyć zawijańce na papier, ale na płasko, żeby wzór był na wierzchu.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min, 170 stopni, termoobieg.


250 гр творогу
склянка спельтового борошна або гречаного, або вівсяного борошна (200-220 мл) 
яйце
ложечка порошку до печива
ложка еритролу
Замісити тісто, якщо буде клеїтись, досипати трохи борошна, але тісто має бути м'яке. 
Розтачати тісто, посипати корицею і ложкою еритролу, звернути в рулон. 
Порізати на шматки,виложити на папір яузором на верх. 
Вставити в духовку на 15-20 хвилин, 170 градусів, терморегулювання

Komentarze

Popularne posty