Fit zawijańce z cynamonem...Fit рулетики з корицею
250 gr twarogu
szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub owsianej, gryczanej czy jaglanej, w zasadzie może być każdy rodzaj mąki (200-220 ml)
jajko
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka erytrolu
Zagnieść ciasto, jeśli będzie się kleić, dosypać mąki, ale musi być miękkie
Rozwałkować posypać obficie cynamonem i łyżką erytrolu
Zwinąć w roladę, pokroić na kawałki
Wyłożyć zawijańce na papier, ale na płasko, żeby wzór był na wierzchu.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min, 170 stopni, termoobieg.
250 гр творогу
склянка спельтового борошна або гречаного, або вівсяного борошна (200-220 мл)
яйце
ложечка порошку до печива
ложка еритролу
Замісити тісто, якщо буде клеїтись, досипати трохи борошна, але тісто має бути м'яке.
Розтачати тісто, посипати корицею і ложкою еритролу, звернути в рулон.
Порізати на шматки,виложити на папір яузором на верх.
Вставити в духовку на 15-20 хвилин, 170 градусів, терморегулювання
Komentarze
Prześlij komentarz