Poulard czyli omlet francuski... Poulard - французький омлет
3 jajka
Oddzielić żółtka od białek.
Roztrzepać dokładnie żółtka z szczyptą soli.
Białka posolić, ubić na pianę.
Na rozgrzaną patelnie wlać najpierw żółtka, kiedy żółtka zetną się dodać pianę z białek, zmniejszyć ogień.
Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu 2-3 min.
Następnie przełożyć omlet na talerz, złożyć go na pół.
3 яйця
Відділити жовтки від білків
Жовтки посолити, вимішати виделкою і вилити на розігріту сковорідку
Білки посолити, взбити на делікатну піну і вилити на підсмажені жовтки.
Зменшити вогонь і смажити під кришкою 2-3 хвилини
Переложити на тарілку складаючи на половину
Komentarze
Prześlij komentarz