Śmietanowo-łososiowy sos... Вершково-лососевий соус


Rozgrzać patelnie, pokroić w kostkę cebulę, dodać 2 łyżki mrożonej marchewki lub świeżej, podsmażyć na oleju kokosowym-5-7 minut
Dodać pokruszony łosoś wędzony-około 100 gr ( ja miałam brzuszki łososiowe-3 sztuki)
100 ml wody, doprawić pieprzem, pęczek zielonego kopru pokroić i na sam koniec dodać 300 ml śmietany 30%
Dusimy wszystko razem do zredukowania płynu. Niczym nie zagęszczamy


Розігріти сковорідку, порізати кубиками цибулю, додати 2 ложки мороженої моркви або свіжої, підсмажити на кокосовій олії - 5-7 хвилин 
Додати подріблений копчений лосось-100 гр
Долити 100 мл води, поперчити, додати порізаний пучок свіжого кропу і потім 300 мл сметани 30%
Тушити все разом до моменту зменшення рідини  

Komentarze

Popularne posty