Śliwki pod czekoladową kruszonką
Połówki śliwek(ilość dowolna) wyłożyć na dno formy, posypać cynamonem
Zetrzeć masę czekoladową na śliwki
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 15 minut
Podawać z lodami
Masa czekoladowa:
100 g masła
150 g maki orkiszowej typ 630
15 g cukru lub erytrolu
15 g kakao
szczypta proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
Zagnieść ciasto, wstawić na godzinę do lodówki
Викладіть половинки слив на дно форми та посипте корицею.
Натріть тісто на сливи
Випікайте в розігрітій духовці за температури 180 градусів протягом 15 хвилин.
Подавайте з морозивом.
Шоколадна тісто:
100 г вершкового масла
150 г спельтового борошна (тип 630)
15 г цукру або еритритолу
15 г какао-порошку
щіпка розпушувача
щіпка кориці
Замісіть тісто та поставте його в холодильник на годину.
Komentarze
Prześlij komentarz