Tarta rustykalna z owocami ... Тарт з фруктами (glutenfree)
250 g twarogu półtłustego
jajko
100 g mąki kukurydzianej
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Rozwałkowujemy ciasto, wykładamy pokrojone owoce
(6 śliwek i 2 nektarynki)
posypujemy cynamonem i zawijamy brzegi ciasta
Brzegi ciasta dekorujemy wedle uznania
Wstawiamy tartę do nagrzanego piekarnika na 20 minut, 170 stopni, termoobieg
jajko
100 g mąki kukurydzianej
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Rozwałkowujemy ciasto, wykładamy pokrojone owoce
(6 śliwek i 2 nektarynki)
posypujemy cynamonem i zawijamy brzegi ciasta
Brzegi ciasta dekorujemy wedle uznania
Wstawiamy tartę do nagrzanego piekarnika na 20 minut, 170 stopni, termoobieg
Komentarze
Prześlij komentarz