Mazurek z makiem i białą czekoladą...Мазурек з маком і білим шоколадом
1 jajko
50 gr cukru pudru
1 łyżka jogurtu naturalnego
100 gr margaryny
200 gr mąki
Zagnieść ciasto.
Dekoracja:
masa makowa-300 gr
pół tabliczki białej czekolady
płatki migdałowe
żółty pisak w żelu
Na blachę wykładamy papier i formujemy prostokąt, zostawiając trochę ciasta na zrobienie boczków mazurka.
Wykładamy masę makową i wstawiamy mazurka do piekarnika i pieczemy 15-20 minut, temperatura 180 stopni.
Ostudzony mazurek ozdabiamy roztopioną białą czekoladą i płatkami migdałowymi oraz żółtym pisakiem.
Paski z białej czekolady, posypane migdałami, skrapiamy delikatnie roztopioną gorzką czekoladą.
1 яйце
50 гр пудри
1 ложка натурального йогурту або сметани
100 гр маргарину
200 гр борошна
Замісити тісто.
Декорування:
50 гр білого шоколаду
мигдальні пластівці
макова маса - 300 гр
харчовий писачок жовтого кольору
На бритванку кладемо папір, на папері формуємо прямокутник, залишаючи трохи тіста на боки мазурка.
На мазерек накладаємо макову масу і ставимо пекти.
Печемо 15-20 хвилин, температура 180 градусів, термообіг.
Вистуджений мазурек декоруємо розтопленим білим шоколадом і мигдальними пластівцями, а також жовтим писачком.
Смужки з білого шоколаду, посипані мигдалем делікатно поливаєм темним шоколадом.
Przepiekny, cudnie dekorujesz. Pozdrawiam, Edyta :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń