Mazurek z makiem i białą czekoladą...Мазурек з маком і білим шоколадом


1 jajko
50 gr cukru pudru
1 łyżka jogurtu naturalnego
100 gr margaryny
200 gr mąki

Zagnieść ciasto.

Dekoracja:
masa makowa-300 gr
pół tabliczki białej czekolady
płatki migdałowe
żółty pisak w żelu


Na blachę wykładamy papier i formujemy prostokąt, zostawiając trochę ciasta na zrobienie boczków mazurka.
Wykładamy masę makową i wstawiamy mazurka do piekarnika i pieczemy 15-20 minut, temperatura 180 stopni.

Ostudzony mazurek ozdabiamy  roztopioną białą czekoladą i płatkami migdałowymi oraz żółtym pisakiem.
 Paski z białej czekolady, posypane migdałami, skrapiamy delikatnie roztopioną gorzką czekoladą.



1 яйце
50 гр пудри
1 ложка натурального йогурту або сметани
100 гр маргарину
200 гр борошна

Замісити тісто.


Декорування:
50 гр білого шоколаду
мигдальні пластівці
макова маса - 300 гр
харчовий писачок жовтого кольору


На бритванку кладемо папір, на папері формуємо прямокутник, залишаючи трохи тіста на боки мазурка.
На мазерек накладаємо макову масу і ставимо пекти. 
Печемо 15-20 хвилин, температура 180 градусів, термообіг.

Вистуджений мазурек декоруємо розтопленим білим шоколадом і мигдальними пластівцями, а також жовтим писачком.
Смужки з білого шоколаду, посипані мигдалем делікатно поливаєм темним шоколадом.


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty